- Ritus:
Els rituals son essencials per el culte hindú. Poques persones arriben a la curt ritu, la de la renuncia, en aquesta etapa has d’abandonar-ho tot, significa la mort ritual.
- Ritu del naixement: es fa fonamentalment a la mare abans del naixement de la criatura, un cop que neix es presentada a la deesa de Sasti (la protectora) i posen mel i mantega fosa a la boca del recent nascut.
- Ritu de la iniciació: es duu a terme durant l’etapa estudiantil (entre els 8 i 12 anys). La persona rep un altre nom i un fil sagrat, tres fils de diferents materials d’acord amb la casta. Per els bramans, 3 fils de coto, pels Ksariyas 3 fils del caramell i pels vaisías 3 fils de llana. Després un guru renta el cordo i el trena recitant formules rituals.
- Ritu del Matrimoni: La data es fixada per un braman a partir de l’observació astrològica. La celebració s’inicia quan el marit va a buscar l’esposa a casa seva, allà el pare la beneirà i després la confiarà al nuvi. La cerimònia es realitza el voltant d’un foc sagrat, els nuvis donen set voltes al voltant del foc i el braman recita himnes sagrats. El matrimoni no es consumirà fins a tres dies després.
- Ritu de la mort: creuen que quan una persona mort només en mor el cos, que l’ànima viu molts cops en diversos cossos. Quan un familiar mor, ells entren en un estat de contaminació ritual que dura deu dies. Renten el mort i el vesteixen, el tapen amb una tela i flors. El Braman recita uns versos sagrats per santificar el foc i així purificar el difunt. Al tercer dia van a recollir les cendres. Després de entre 10 i 30 dies de la mort, realitzen ofrenes per la benevolència del difunt.
- Festes:
Les festes en l’hinduisme ocupen un lloc visible i incontestable en la pràctica de la religió hindú. Les festes més populars son la de Holi, la del naixement de Krixna o de Diwali, la festa de les llums, que se celebren per tota l’Índia, la majoria de les celebracions tenen una importància sobretot local.
- Holi: també anomenat el Festival dels Colors, és un festival primaveral celebrat pels hindús, sikhs i altres. Celebrat entre febrer i març. S’encenen fogueres el dia 28 de febrer i la festa de colors l’1 de març.
- Diwali: també coneguda com la Festa de les llums. Se celebra una vegada a l’any, la gent estrena roba, comparteix dolços i es fan explotar petards i focs artificials. Es l’entrada al nou anys hindú i una de les nits més significatives i alegres de l’any. Està dedicada a la divinitat de Lakshmí, també al deu Ganesha que es molt venerat aquell dia, i a l’est del país es venera particularment a la deesa Kali. Celebrada entre octubre i novembre.
No hay comentarios:
Publicar un comentario